Queer Factory Maastricht

Een jaar geleden vond Queer Factory in Maastricht plaats, waarin Badar Halim en ik het voortouw mochten nemen over de invulling van het programma en de visuele communicatie.

Beide hebben we roots die buiten Nederland liggen, Badar in Marokko en ik in Suriname. We vonden het daarom belangrijk om in het programma plek vrij te houden op het podium voor mensen die ook datzelfde met ons gemeen hebben.

De Ballroom-community is een underground scene die ontstaan is in New York door personen van kleur, transvrouwen en dragqueens. De balls die worden georganiseerd maken ruimte om jezelf te zijn en waar je je niet veroordeeld voelt over wie je bent of hoe je eruit ziet. Het is een gekozen familie die de kunst heeft gevonden in het omarmen van zowel mannelijke als vrouwelijke gedragingen van eenieder en dat terug te zien is in hun performances.

Enkele jaren geleden kwam ik door Khareem Wielingen in aanraking met de Nederlandse Ballroom community. Dat zorgde ervoor dat ik mijn vrouwelijke trekjes durfde te accepteren, waar ik mij vroeger enorm voor schaamde.

Uiteindelijk stond The House of Bodega, waaronder Khareem, Jordy, Michael, Luluh, MC Ocean en DJ Frandy op het podium en werd het publiek ondergedompeld in een bijzondere ervaring.

We kijken voldaan terug op een avond waarin velen uit het publiek in Zuid-Limburg voor het eerst kennis maakten met de Ballroom scene.

Als laatst willen Badar en ik het team van Queer Factory uit COC Limburg bedanken om twee edities in Maastricht te mogen organiseren en feliciteren we hen met de geslaagde edities die zij sindsdien hebben georganiseerd in onder andere Venlo, Sittard en Heerlen.

 

Lees meer:

Tekst geschreven door Tim Sastrowiardjo

Next
Next

Pride-fototentoonstelling Maastricht